Analytics

30. 6. 2024

Predstavujem hlavného hrdinu môjho románu

Práce na románe "Moje leto s Hubertom" napredujú podľa plánu a je na čase predstaviť si hlavného hrdinu knihy. Asi bude najlepšie, keď mu dám na chvíľu slovo. Dámy a páni, toto je Michal.
 
AI art
"Volám sa Michal Horváth, o pár mesiacov mám pätnásť rokov a od septembra začnem chodiť na strednú knihovnícku školu v Bratislave. Som nižšej postavy, (ale stále dúfam, že ešte vyrastiem na poriadneho borca), mám svetlohnedé vlasy, zelené oči a trochu veľké predné zuby.
S rodičmi a bratom bývame v rodinnom dome na Šťastnej ulici v Prievoze. Asi by sme teda mali byť šťastní, ale nie je to veľmi pravda. Často som smutný a cítim sa osamelo. Sám sebe opakujem, že ma nikto nemá rád. Ale prečo? Snažím sa byť milý, viem byť dobrý kamarát. Aj sa pravidelne sprchujem a nesmrdím ako poniektorí opičiaci v triede.
Dnes som sa rozhodol, že si budem písať denník počas celých prázdnin. Bol som si v meste kúpiť tento zápisník a hneď začínam. Ktovie, možno raz bude zo mňa spisovateľ! Chcem pre všetky budúce generácie zaznamenať (dúfam) tie najlepšie prázdniny v mojom živote. Som dosť starý na všetko, o čom si rodičia myslia, že pre mňa nie je vhodné. Chcem si konečne nájsť frajerku, poriadne si s ňou užiť. (Poznámka: všetky aspekty užívania si s babami je potrebné dopredu naštudovať.) A chcem, aby sme spolu s kamošom Ondrom postúpili na spoločenskom rebríčku smerom nahor..."


Napísanie rukopisu románu "Moje leto s Hubertom" podporil z verejných zdrojov formou štipendia Fond na podporu umenia.

Žiadne komentáre: