Analytics

3. 8. 2024

Román "Moje leto s Hubertom" sa rozrastá o vedľajšie postavy



Po predstavení hlavného hrdinu môjho pripravovaného románu "Moje leto s Hubertom" - Michala, prinášam informácie o troch ďalších postavách knihy.

Michal Hortváth si vedie počas letných prázdnin denník, aby zaznamenal "doteraz najlepšie prázdniny jeho života."
Okrem rodičov, babky a brata Jurka, v ňom spomína najmä tieto tri osoby...

Michalovým najlepším a v podstate jediným kamarátom je 14 a pol ročný Ondro.

Ondrej Kováč
Vysoký, športová postava, ryšavé vlasy, pehavý.
Pôsobí ako športovec - aj podľa oblečenia, ale baví ho hrať iba ping pong. Rád drtí počítačové hry. Príťažlivý, ale skôr hanblivý. Mierny introvert. Dobre sa učí (lebo musí) a je to "vzorný chlapec".
Ondro býva neďaleko Michala v starom Prievoze v dvojgeneračnom rodinnom dome, spolu s rodičmi a starými rodičmi. K domu patrí veľká záhrada s drevenou chatkou, ktorá chlapcom slúži, ako ich skrýša.



Sofia Lenártová
je Michalova nová suseda. Spolu s rodičmi a bratom Mirom, sa na začiatku leta nasťahovali do susedného domu. Michal náhodou vidí zo svojho okna práve do jej izby. Veľmi rýchlo sa stáva Michalovou osudovou láskou.

Sofia má 15 a pol roka, je strednej výšky a má štíhlu a atraktívnu postavu. Tvár jej zdobia veľké čierne oči a krásne svetlohnedé vlasy.  Jej pohľad pôsobí trochu drzo a neprístupne. Rada sa s chlapcami zahráva a má na nich vysoké požiadavky. Je náročná, ale má aj zmysel pre humor, ktorým všetkých okolo seba vie rozosmiať. Je snaživou študentkou na elitnom bratislavskom gymnáziu.




Helena Boháčová
má 15 rokov a Michal ju spozná v miestnych potravinách, kde ona počas leta brigáduje u svojho otca, ktorý je vedúcim predajne.
Helenka je nízka, trochu baculatá a má milú a usmievavú tvár. Nosí okuliare, má tmavohnedé vlasy po plecia a pekné modré oči.
Rada číta a vzdeláva sa. Miluje hudbu a moderný tanec. Po maturite chce študovať na výške za lekárku. Toto leto si chce konečne nájsť chlapca.






(c) Text: Peter Janoviček. Obrázky vytvorila AI.

Napísanie rukopisu románu "Moje leto s Hubertom" podporil z verejných zdrojov formou štipendia Fond na podporu umenia.

Žiadne komentáre: